schuifdeurkast met schuifdeuren op maat

Een inloopkast of kledingkast met schuifdeuren?

De voor- en nadelen van schuifdeuren op een rijtje:
Schuifdeuren zijn helemaal hip. Vooral de grote houten deuren met ‘barn look’ zie je overal op Pinterest en interieursites voorbij komen. Maar voordat u beslist wat voor stijl schuifdeur het beste bij uw interieur past, zetten we eerst de voor- en nadelen van een kast met schuifdeuren voor u op een rijtje. Zo weet u snel welke soort kastdeuren het beste passen bij uw interieur en maakt je de beste keuze.

Voordeel:

Schuifdeuren nemen geen extra plaats in.
Als de ruimte waar uw kast komt te staan wat minder praktisch is, denk aan lang en smal, dan zijn schuifdeuren in de meeste gevallen een uitkomst. U heeft dan namelijk geen last van de deuren als deze open staan. Zo kunt u in alle rust uitkiezen wat u aan wilt doen zonder dat iets of iemand u in de weg staat. Daarnaast heeft u met schuifdeuren minder of zelfs geen handgrepen nodig: dat zorgt er weer voor dat er niets uitsteekt , zo krijgt u een kamer met een mooie, vlakke uitstraling.
In een hal, die vaak smal en lang is, zijn (inbouw) schuifdeurkasten bij uitstek een goede optie om veel kwijt te kunnen zonder extra ruimte te verliezen.

schuifdeurkast met schuifdeuren op maat
Raffito schuifdeuren op maat

Nadeel:

Met schuifdeuren kan nooit de hele kast tegelijk open
Bent u iemand die snel wilt zien welk shirt en welke schoenen bij een bepaalde broek passen? Dan is een open inloopkast handiger. Met schuifdeuren kunt u namelijk nooit tegelijkertijd alles in de kast zien. Ook voor een grote schoonmaak of reorganisatie van uw kast kan het handig zijn om het overzicht van de hele kast te hebben.
Woont u daarnaast met iemand samen die de ene kant van de kast heeft en u de andere kant? Met schuifdeuren kunt u als u haast heeft dan niet tegelijkertijd kleding uitzoeken. Kiest u voor een inloopkast zonder deuren, dan heeft u hier geen last van en kunt u tegelijkertijd bekijken wat jullie die dag aan trekken.

Voordeel:

Schuifdeuren kunnen meer gewicht dragen
Schuifdeuren kunnen veel meer gewicht dragen dan draaideuren, omdat het gewicht van schuifdeuren volledig wordt ondersteund in een rail. Hierdoor monteert u veel makkelijker een zware, brede spiegel op de schuifdeuren. Zo verliest u nergens ruimte in de kamer voor een aparte spiegel én het maakt u kamer meteen optisch groter. Ook kunt u kiezen voor veel bredere deuren. Dus ook die mooie ‘moderne’ of juist ‘klassieke’ stijldeur kan als schuifdeur voor uw kast worden geplaatst.

omlijste schuifdeuren voor schuifdeurkast op maat
schuifdeurkast met schuifdeuren op maat

Ontdek de verschillende schuifdeurkasten

Bent u op zoek naar mooie en stijlvolle schuifdeurkasten op maat? Dan moet u zeker de collectie van Raffito bekijken. Wij hebben schuifdeurkasten met een mooi eigentijds karakter. De kasten van Raffito passen bij ieder wooninterieur.

De schuifdeurkasten van Raffito hebben een uniek design en eigen karakter. Deze kledingkasten stralen klasse en vakmanschap uit.
Dit komt niet alleen doordat er gekozen is voor hoogwaardige materialen, maar ook door het unieke design van deze kasten.Het vleugje italiaans design in het ontwerp benadrukt het kenmerkende karakter.

Thuisadvies aanvragen

Of het nu gaat om een tv meubel voor in de woonkamer, een inloopkast of thuiskantoor. Onze adviseur komt geheel vrijblijvend graag bij u thuis, met kleurstalen en meetstok om uw kastwensen te bespreken wanneer het u uitkomt. Ook in de avonduren.

Offerte aanvragen

De eerste stap naar uw ideale kast op maat. Vraag hier geheel kosteloos en vrijblijvend offerte aan en ontvang binnen 48 uur een gratis 3D ontwerp van uw kast op maat. Daarna nemen wij contact met u op om de details van uw meubel verder met u door te nemen.

Showroom bezoeken

In onze showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een kopje koffie, samen met u uw kast op maat. Volledig in 3D. U krijgt een indruk van de kwaliteit, de mogelijkheden en materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.

Pin It on Pinterest