Lundia Varsseveld. Hoe het begon…

In 1949 ontmoeten twee Nederlandse meubelmakers, Heinen en Colebrander uit Varsseveld, de Zweed Harald Lundqvist. Die laatste weet de ambitieuze Nederlanders enthousiast te maken voor een nieuw concept dat hij heeft bedacht: flexibele stellingkasten en opbergsystemen onder de naam Lundia. Lundqvist’s basisidee is even simpel als briljant. Een (stelling)kast waarvan de onderdelen –schappen en zijstukken– op een dusdanige manier ‘flexibel’ zijn, dat ze steeds opnieuw in en uit elkaar te halen en op verschillende manieren in te delen zijn. Heinen en Colebrander hoeven niet lang na te denken over het voorstel van Lundqvist om in Nederland als licentiehouder van Lundia op te treden. Hun meubelfabriek Het Oosten in Varsseveld gaat dan ook datzelfde jaar nog over tot de productie van Lundia. In de jaren daarop groeit de fabriek uit tot een groot en volwaardig meubelbedrijf dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan.

In al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. De productie is verhuisd van Varsseveld naar Oost Europa om dichter bij de bron van het hout te zitten en het productieproces is daar verder gemoderniseerd en afgestemd op de individuele wensen van de klant.
Toch is ook een aantal belangrijke waarden hetzelfde gebleven: de liefde voor het vak en de hoogstaande kwaliteit en service die de producten van Lundia kenmerken.

Het Lundia Original verkooppunt vindt u o.a. in Oldenzaal.
Meubelstad van het Oosten.

Lundia Original verkooppunt in Oldenzaal

Het originele Lundia boekenkastsysteem is nog springlevend. Onder de naam Lundia Original is dit prachtige – en beroemde – modulaire kastsysteem nog steeds verkrijgbaar. Volop variatie mogelijkheden in het blanke hout van toen en in de kleuren van nu.

Mooier nog, Lundia heeft een zeer grote diversiteit aan producten opgebouwd: kasten, deuren en laminaatvloeren. Deze zijn allemaal op elkaar afgestemd. Combineer, varieer en vind uw eigen stijl!

Ook met de nieuwe serie kasten van Lundia heeft u alle mogelijkheden om het huis te vormen naar uw smaak. Schuifdeuren, draaideuren en allemaal  helemaal op maat, het kan met Lundia !
Op deze website zijn voorbeelden en ontwerpprogramma’s te vinden. Of kom naar ons verkooppunt in Oldenzaal om te ontdekken wat we voor u kunnen betekenen.

 

De mogelijkheden van Lundia original

 

FSC gecertificeerd

Massief hout is de basis van een kastsysteem dat uit te breiden is en eenvoudig in en uit elkaar kan. Geheel open of helemaal gesloten en alles er tussenin: deuren, laden, achterwanden en accessoires maken het mogelijk.
Met drie dieptes, drie breedtes en maar liefst veertien hoogtes is duidelijk dat voor elke ruimte de ideale boekenkast kan worden samengesteld. Geef uw boekenkast een persoonlijke tint met transparante en dekkende kleuren.

Kleuren van nu

 

 

 

Thuisadvies

Of het nu gaat om een tv meubel voor in de woonkamer, een inloopkast of thuiskantoor. Onze adviseur komt geheel vrijblijvend graag bij u thuis, met kleurstalen en meetstok om uw kastwensen te bespreken wanneer het u uitkomt. Ook in de avonduren.

Offerte aanvragen

De eerste stap naar uw ideale kast op maat. Vraag hier geheel kosteloos en vrijblijvend offerte aan en ontvang binnen 48 uur een gratis 3D ontwerp van uw kast op maat. Daarna nemen wij contact met u op om de details van uw meubel verder met u door te nemen.

Showroom

In onze showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een kopje koffie, samen met u uw kast op maat. Volledig in 3D. U krijgt een indruk van de kwaliteit, de mogelijkheden en materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.
Uw wens is onze insparatie.

EEN KAST UITZOEKEN IS NIET MAKKELIJK…

… zeker niet als u enkele bijzondere woonwensen hebt of een niet alledaagse ruimte goed wilt benutten. Daarnaast ontbreekt het veel mensen ook nog aan de nodige zin en/of tijd om hiervoor stad en land af te lopen. Wellicht zou u het liefst iemand thuis laten om in alle rust uw wensen te bespreken en u te helpen met uw aanschaf. De Lundia-adviseur komt bij u thuis op een tijdstip dat het u uitkomt en helpt met goede ideeën en praktische oplossingen.

De Lundia adviseur heeft jarenlange ervaring met kasten ontwerpen, Deze expert kan u helpen met een doordachte oplossing die maximaal voldoet aan uw wensen en mooi past in uw interieur. De Lundia-adviseur kan u ook helpen met de kleur en indeling van uw kast of meubel. Vrijwel altijd komen wij na een persoonlijk gesprek tot een maatoplossing. Misschien heeft u al (concrete) ideeën over de inrichting van uw woning? Neem het initiatief voor het maken van een afspraak of vraag offerte aan.

Weet u al wel welke Lundia Original onderdelen u nodig heeft…

Vraag dan hier offerte aan

Pin It on Pinterest