Moduloo

Modulaire Design opbergkasten.
Moduloo kasten zijn multifunctioneel en goed te gebruiken als boekenkast, speelgoedkast, tv meubel en of kledingkast.
Moduloo denkt groen. Ook Moduloo is betrokken bij het milieu. Ze zijn voortdurend bezig de producten te maken op de meest eco-vriendelijke wijze, met de gedachte dat moduloo kasten een leven lang meegaan.
De houtleverancier van Moduloo is FSC-gecertificeerd en verwerkt hout welke afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
Alle onderdelen van een Moduloo kast , ook het kunststof perspex, zijn recyclbaar.

De Moduloo elementen

Het ontwerp van het systeem, afkomstig van een Engelse ingenieur, stamt uit de jaren zestig en kent sindsdien diverse aanbieders.
Moduloo is een bijzonder uitgekiend klemsysteem dat gemakkelijk in elkaar kan worden gezet zonder gebruik van schroeven of lijm. Het stevige geraamte van een Modulookast bestaat uit hoekprofielen en houten latten welke met een vernuftige klemverbinding aan elkaar vast worden gezet. Modulair houdt hier in dat meerdere individueel te beïnvloeden vakken samen één kast vormen.
Voordat u uw kast op maat gaat ontwerpen in de Moduloo kastconfigurator ; Modulizer 2.0 , Bekijk dan eerst alle Moduloo mogelijkheden hieronder.

Moduloo hoekprofiel

Moduloo levert standaard gegalvaniseerde hoekprofielen. 

Moduloo basis

De combinatie van massief beukenhout en gegalvaniseerd staal is de basis van het systeem.
De bijzondere klemverbinding van het geraamte maakt Moduloo tot een bijzonder stevige kast.

Moduloo plank

De planken van een Moduloo kast zijn 7 mm dik MDF of van 20 mm dik beukenhout. (Glas en spiegelglas 6 mm).
De planken liggen in het raamwerk van de beukenhouten horizontale latten en hebben daardoor een gegarandeerde draagkracht van 80kg.

Moduloo hoekprofiel

Modulookasten zijn leverbaar zonder en met pootjes van 14cm (ook als stelpootje)

moduloo stelvoetje

Alle pootjes zijn standaard voorzien van een gat om een stelpootje in te bevestigen.
Stelpootjes kunnen dus ook met gemak later worden aangebracht.

Moduloo wielen

Alle Modulookasten kan je voorzien met een beuken of witte plank waar wieltjes aan kunnen worden bevestigd. Kast erop zetten en rijden maar! De kast kan niet verschuiven op het plateau.

Moduloo dop

Een Modulooschuifdeur van basic of gekleurd mdf kan worden geleverd met een gat van 38 mm, waardoor je eenvoudig de deur heen en weer kan schuiven door de twee gleuven in de horizontale lat. In dit gat past een gegalvaniseerde dop.

Moduloo knop

Alle deuren in Mdf of Frost perspex kunnen worden geleverd met een knopje van RVS van 15 mm.

Moduloo strop greep

Exclusief voor dit systeem levert Moduloo een gegalvaniseerde strip die op elke soort (geen glas) schuifdeur past. Het geheel krijgt daardoor nog meer een designkarakter. 

Moduloo slot

In  elke deur van MDF of Perspex Frost past een slot.
Meerdere sloten met dezelfde sleutel is mogelijk.
In de configurator kun je voor sloten kiezen bij Vakopties.

 

Moduloo vitrine kast

Moduloo kasten als vitrine voor de verzamelingen die je graag ziet. Vitrines worden standaard geleverd met veiligheidsglas.
Vitrines zijn verkrijgbaar in elke Moduloo-maat.

Moduloo glas deur

Glazen deuren hebben als greep een ronde opening van 26 mm om eenvoudig deur soepel heen en weer te schuiven. Moduloo gebruikt hiervoor speciaal glas wat voldoet aan de veiligheidsnormen.
De dikte van het glas is 4 mm, Glazen planken hebben een dikte van 6mm.

Moduloo kast ideeen

 

 

De Moduloo laden

Met de laden van Moduloo kan je de kwaliteiten van het meubilair optimaal benutten. Het Moduloo systeem met stalen hoekprofielen garandeert de vormvastheid van de elementen. Bestaande Moduloo meubelen kunnen probleemloos worden voorzien van laden zonder het meubel te demonteren.

Alle Moduloo laden zijn voorzien van een modern soft-close systeem. Deze laden kunnen ook achteraf in elke al gemonteerde Modulookast of een vergelijkbaar systeem worden gemonteerd.
Moduloo levert laden met diverse voorzijdes. Om een Modulookast extra mooi te maken adviseren wij massief beukenhouten ladenfronten. Verkrijgbaar in elke kleur uit het kleurassortiment.

Moduloo
Moduloo laden
Moduloo laden

Impressie Moduloo kasten

De Moduloo kleuren

De plaatmaterialen van Moduloo zijn zeer divers. Voor deuren, zijkanten en rugpanelen kan je kiezen uit verschillende materialen.

Perspex Frost

Frost is een zeer stevig, vriendelijk, semi transparant Perspex plaatmateriaal (3 mm), gefabriceerd volgens de allerlaatste RoHS. Frost Perspex is voor 100% recyclebaar. Door Frost Perspex toe te passen in een Moduloo meubel, krijgt jouw meubel nog meer het karakter van een designkast. Een unieke kast in zijn soort, je hebt hem immers zelf samengesteld.

Impressie Moduloo kasten

Voorbeelden Moduloo frost deuren

MDF panelen met kleur

Deze 3 mm dikke panelen worden gespoten in eigen lakstraat. Hieronder zie je een aantal kleuren. In onze configurator Modulizer 2.0 hebben wij de hoeveelheid kleuren en mogelijkheden verder uitgebreid en is het mogelijk alle onderdelen, latten , laden, etc.  van jouw kast dezelfde kleur te geven of te combineren.

Impressie Moduloo kasten

Ontwerp
en bestel
hier
uw Moduloo
kast op maat

Pin It on Pinterest