Hoe kun je het beste een kledingkast indelen?

Wat de meest ideale indeling van uw kledingkast is/wordt kan voor een ieder anders zijn.
Dit is geheel afhankelijk van uw lichaamslengte, soort kleding en gewenste wijze van opbergen. Het ene kledingstuk mag hangen het ander kan beter opgevouwen liggen. Daarvoor is het goed te weten welke afstand de verschillende onderdelen in een kast moeten hebben.

Voor hangroedes wordt ongeveer 105 tot 145 cm aangehouden.
De tussenruimte bij legplanken is 30 tot 35 cm.
Lades voor sokken en ondergoed zijn meestal 16 centimeter hoog.

Met kleding aan een hangroede zal kleding niet snel kreuken. Dat is prettig bij overhemden, blouses, jurken en bij shirts van zijde, katoen of linnen. Ook pakken en pantalons hangt u bij voorkeur aan een mooie hanger. U kunt twee roedes boven elkaar kwijt in een hoge kledingkast, maar zorg ervoor dat ook de bovenste roede binnen bereik is. Bovenste roede niet hoger dan 210 cm.
Tenzij u kiest voor een garderobelift waarmee u in één simpele beweging de hangstang naar beneden haalt.Er zijn kledingstukken die opgestapeld het beste tot hun recht komen, zoals een wollen trui bijvoorbeeld. Een zware sweater rekt uit aan een hanger en vouwt u daarom liever op. Met plankverdelers voorkomt u dat stapeltjes kleding omvallen.

Om de prijs van uw kledingkast op maat te bepalen kunt u gebruik maken van onze online 3-D kastendesigner of vertel ons uw wensen wij denken graag met u mee.